2021 metų Tradicinis Kalėdinis šaškių turnyras

 

2021 metų Tradicinis Kalėdinis šaškių turnyras

Praėjusiais metais dėl pandemijos neįvyko kasmetinis, paskutinis metų sporto renginys. Šiais metais, sušvelninus karantino sąlygas, buvo surengtas XXIV Kalėdinis šaškių turnyras, į kurį susirinko net 41 šios sporto šakos mėgėjas iš beveik visos Lietuvos, 10 skirtingų miestų.

Varžybos vyko Dusetų kultūros centre-dailės galerijoje. Varžybas pristatė Dusetų sporto klubo vadovas, o varžybų  pradžią su sveikinimo žodžiais paskelbė Dusetų seniūnijos seniūnas Darius Steponavičius. Varžybos vyko Šveicariška sistema 11 turų . Varžybų lyderiai keitėsi po kiekvieno turo, apie varžybų eigą ir savo rezultatą kiekvienas dalyvis matė monitoriuje, stovinčiame ant teisėjų stalelio. Varžybos trūko virš keturių valandų ir po atkaklių kovų buvo nustatyti atskyrų nominacijų nugalėtojai ir prizininkai, kuriems buvo įteikti LKSKA Nemuno ir Dusetų sporto klubo „AINIAI“ prizai. Pošešių varžybų turų dalyviai ir komandų vadovai buvo pavaišinti pietumis. Visų varžybų metu dalyviam buvo paruoštas kavos ir arbatos stalas. Vyrų kategorijoje nugalėjo Arijus Ribokas iš Kupiškio, 2-as liko Valdemaras Veršulis (Anykščiai) ir trečias Viktoras Naglys (Kupiškis). Moteris apdovanojimus pasidalijo sekančiai: nugalėjo Melanija Juškienė (Ukmergė), antra vieta-Genovaitė Bukauskienė (Kaunas) ir trečia liko Ona Pikauskienė iš Zarasų. Vaikinų iki 18 metų kategorijoje nugalėjo Astijus Ribokas (Kupiškis), antras- Paulius Mikalajūnas (Kupiškis), trečias-Jonas Smolenskis (Utena). Merginų iki 18 metų kategorijoje geriausiai sekėsi Linai Malinauskaitei iš Kupiškio, kuri ir tapo nugalėtoja. Antrąją vietą užėmė Iveta Mikšionytė (Kupiškis), kuriai buvo įteiktas ir jauniausios turnyro dalyvės prizas.

Vyriausio dalyvio prizas atiteko Antanui Peršoniui iš Utenos, gimusiam 1938 metais. Komandinėje įskaitoje nugalėjo Kupiškio komanda, kuriai atstovavo 12 šaškininkų.  Pasibaigus varžyboms nugalėtojams ir prizininkams apdovanojimus įteikė Dusetų sporto klubo “Ainiai“ prezidentas Eugenijus Deksnys ir varžybų teisėjas RičerdasBalabonas.

Varžybų organizatoriai dėkoja rėmėjams: LKSKA pirmininkui Evaldui Martinkai, Dusetų dailės galerijos direktoriui Alvydui Stauskui, Dusetų seniūnijos seniūnui Dariui Steponavičiui.

 

Projektas „Dabar mes judame“ Nr. SRF-FAV-2019-1-0377 finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.

 

Jums taip pat gali būti įdomu...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.