2015-06-06 Puiki respublikinė – tradicinė kultūros ir žirgų sporto šventė finišavo Niūronyse

Praėjusį savaitgalį Anykščiuose šurmuliavo puiki žirginio sporto ir kultūros šventė Bėk bėk, žirgeli. Puikus oras,minios žmonių iš visos Lietuvos,o ypač iš Aukštaitijos regiono atvyko pasižiūrėti ir padalyvauti daugelyje iš dvidešimt penkių renginių. Tai tautinio paveldo ir prekybos mugė; žemaitukų veislės žirgų konkūras ir atidarymo konkuras hipodrome; Lietuvos sunkiūjų veislės arklių paroda ; Anykščių krašto muziejaus turizmo paslaugų pristatymas; žygio kelionė aplink Lietuvą žemaitukais – 1700 km dalyvių stovyklavietė.

Arklio muziejaus teritorijoje vyko drožybos pleneras,vaikystės kiemas-sporto rungtys ir aktyvios pramogos mūsų mažiesiems, etnografinių regionų kolektyvų pasirodymai-kompozicijos,įvairūs konkursai.

Šventės metu visgi pagrindinis dėmesys buvo skiriamas žirgui.Puikus teatralizuotas „Bėk bėk ,žirgeli“ atidarymas. Visi buvo sužavėti raitosios policijos parodomoji programa,puikus konkūras Anykščių Mero taurei laimėti ,žemaitukų veislės ir mišrūnų žirgų lenktynės ir dar daug įvairių konkūrų.

Šio renginio pagrindinis rėmėjas buvo Lietuvos kaimo tinklas ,Žemės ūkio ministerija.
Pagrindiniai renginio organizatoriai Anykščių rajono savivaldybė, Žemaitukų žirgų asociacija , LKSKA „Nemunas“.
Atidaryme dalyvavo ir sveikino Anykščių rajono meras Kęstutis Tubys, Europarlamentaras Valentinas Mazuronis, Žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius.

Jums taip pat gali būti įdomu...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.