2016 JĖGOS SPORTO ŠVENTĖ PLUNGĖJE

JĖGOS SPORTO ŠVENTĖ PLUNGĖJE

2016 m. lapkričio 12 d. Plungėje vyko šio krašto kaimo bendruomenių atviros sunkiosios atletikos bei štangos spaudimo varžybos. Jose išmėgino jėgas dvi dešimtys atletų, nudžiuginusių visa puokšte svarių rezultatų.

Šias varžybas, tapusias tradicinėmis, surengė jėgos sporto klubas „Plungės meška“ ir Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas.

Tarp merginų sunkiaatlečių pirmąją vietą laimėjo daugkartinė Lietuvos moterų sunkiosios atletikos čempionatų medalininkė Rosita Krikotina. Antroji buvo Marija Sutkutė, ji dabartiniu metu mokosi, o kartu užsiiminėja šia pamėgta jėgos sporto šaka Klaipėdoje.

Berniukai, gimusieji 2001 metais ir jaunesni, rungėsi dviejose grupėse. Svorio iki 56 kilogramų kategorijoje užtikrintai nugalėjo Ovidijus Buta. Antrąją vietą užėmė Deividas Krikotinas. Tarp dalyvių, sveriančių per 56 kilogramai, pirmasis buvo Deimantas Navadvorskas, antrasis – Raimondas Skrimskis bei trečiasis – Mantas Lukšas. Beje, visi šie jaunieji sportininkai gerokai pagerino savo asmeninius rekordus.

Taip pat sau rekordiškai kėlė štangą Mantas Surblys, užėmęs pirmąją vietą tarp vaikinų, gimusių 2000 metais ir vyresnių.

Nemažai emocijų sukėlė ir štangos spaudimo nuo suolelio varžybos. Čia iš merginų nepralenkiama buvo R.Krikotina, įveikusi 55 kilogramų svorį. Vaikinų, sveriančių iki 74 kilogramų, grupėje pirmąją vietą pelnė Vytautas Grimalis. Jis, kaip ir minėtoji M.Sutkutė, mokosi uostamiestyje. Antrąja ir trečiąja vietomis atitinkamai pasidalijo broliai Donatas ir Dovydas Andruškos.

Tarp atletų, sveriančių per 74 kilogramai, čempiono titulą iškovojo Kasparas Bacevičius, išspaudęs 120 kilogramų svorį. Antroji vieta atiteko Šarūnui Mikalauskui, o trečioji – Irmantui Lukšui. Pažymėtina, kad Kasparas ir Šarūnas – jaunieji stipruoliai iš Laukuvos (Šilalės rajonas).

Štangos spaudimo varžybose Plungės rajono rekordus atskirose amžiaus grupėse pagerino D.Krikotinas, M.Lukšas, R.Skrimskis, D.Navadvorskas, V.Grimalis ir I.Lukšas.

Sportininkai, užėmusieji pirmąsias – trečiąsias vietas, apdovanoti LKSKA „Nemunas“ medaliais ir diplomais, o nugalėtojai – dar ir individualiomis taurėmis.

Jėgos sporto klubas „Plungės meška“

Evaldo Zaniausko nuotraukoje:  dsc09904

 

Jums taip pat gali būti įdomu...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.