Startavo Europinė Judėjimo Savaitė 2015

Rugsėjo 21-27 d. visoje Lietuvoje, kaip ir daugumoje Europos šalių, vyks ketvirtosios “Judėjimo savaitės” („Move Week“) renginiai.

"Judėjimo savaitės" atodarymas Žemės ūkio ministerijoje.
„Judėjimo savaitės“ atodarymas Žemės ūkio ministerijoje.

  

Lietuvoje pagrindinis šios šventės organizatorius – Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacija “Nemunas”, kuri judėjimo savaitės renginius organizuos kartu su Tarptautine sporto ir kultūros asociacija (ISCA). Rugsėjo 21-ąją  “Judėjimo savaitės” renginiams iškilmingai startas buvo duotas Lietuvos žemės ūkio ministerijoje.
STARTAS. Susirinkusiuosius pasveikino Žemės ūkio viceministrė Lina Kujalytė. “Pastaruoju metu labai daug kalbame apie sveiką mitybą ir judėjimą. Judėjimas, sportas, sveikata – tai kertiniai žodžiai, kuriais kiekvienas mūsų turėtume vadovautis. Tad kviečiu nebūti abejingais ir prisijungti prie Europos judėjimo savaitės, tegul judėjimas jums suteikia ne tik fizinę, bet ir dvasinę naudą”, – kalbėjo Žemės ūkio viceministrė.
LKSKA „Nemunas“ valdybos pirmininkas Kęstutis Levickis specialiai pagamintais “Move Week” sportiniais marškinėliais aprengė viceministrę, o visus susirinkusiuosius apdovanojo  šiam renginiui pagamintomis apyrankėmis. Jis taip pat  pagarsino žinią, kad šiemet “Judėjimo savaitės” renginiuose jau užsiregistravo 23 500 dalyvių. Iš viso Lietuvoje turėtų vykti  73 renginiai.
Iškilmingo atidarymo metu pasirodė Vilniaus sporto centro aerobinės gimnastikos grupė, vadovaujma trenerės Virginijos Juodviršės. Programą atliko praėjusių metų Lietuvos 12-14 metų čempionės ir tarptautinių varžybų prizininkės Gabrielė Stupak, Aušrinė Budzevičiūtė ir Roberta Gastevičiūtė, kurios rengiasi už poros savaičių įvyksiančioms Lietuvos taurės varžyboms Kaune ir šis jų pasirodymas Žemės ūkio ministerijoje buvo kaip ir viena iš repeticijų.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gimnasčių vadovė V. Juodviršė pakvietė Žemės ūkio ministerijos darbuotojus kartu pasimankštinti su gimnanstėmis ir visus paragino aktyviai judėti ne tik šią savaitę, bet ir ateityje kiekvieną dieną.PROJEKTAS. Kaip teigė ISCA koordinatorius Lietuvoje K. Levickis, šis europinis projektas “Move Week” tęsis iki 2020 metų ir ISCA vizija – kad į sporto ir kultūros renginius įsitrauktų daugiau kaip šimtas milijonų europiečių.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Pirmaisiais metais viską centralizuotai darė ISCA, o dabar viską darome patys. Šiemet iš šios Tarptautinės sporto ir kultūros asociacijos gavome 7 tūkst. eurų renginiams organizuoti. Turint 82 sporto klubus ir 50 kaimo bendruomenių, suorganizuoti kokius 150-170 renginių mums nebus sunku. Tačiau ne vienas asociacijos narys per “Judėjimo savaitę” vienu renginiu neapsiribos. Visas šešias dienas žada sportuoti Lietuvos sporto universiteto ir Klaipėdos universiteto studentai, po penkias dienas – Kėdainių lopšeliai -darželiai “Pasaka”ir “Vyturėlis”, Kėdainių “Ryto” progimnazija, Truskavos pagrindinė mokykla, vienintelė Lietuvoje sporto sveikatingumo – Lietuvos sporto universiteto “Aušros” progimnazija. Iš viso renginyje dalyvaus 17 –a Kėdainių organizacijų”, – sako K. Levickis.
Lietuvos sporto universitete žada dalyvauti 1500 studentų, jie apjungė ir aplinkinius mikrorajonus, mokyklas ir šiandien buvo duotas startas renginiams. Studentų programoje –  bėgimas, plaukimas, įvairūs sportiniai žaidimai, ritminė gimnastika ir kt.
Klaipėdos universiteto studentai žais badmintoną, futbolą, krepšinį, stalo tenisą, netgi irkluos, kadangi uostamiastyje ši sporto šaka yra labai populiari. Universitete judėjimo savaitė baigsis bėgimu aplink studentų miestelį.
 “Kaip ir praėjusiais metais, daug įvairių renginių pasirengę organizuoti Ukmergės technologijos ir verslo mokykla, tarp kaimo įstaigų turinti vieną geriausių sporto bazių Lietuvoje. Planuojama, kad jų šventėje irgi dalyvaus apie 1,5 tūkst. žmonių, o baigiamasis akordas įvyks rugsėjo 24 dieną bendrąja mankšta, kurioje dalyvaus visas mokytojų ir studentų kolektyvas bei darželinukai, kurie priklauso mokyklai.
Bendrą mankštą žada atlikti ir apie 3 tūkst. Zarasų gyventojų, taip pat pas juos vyks vienos mylios bėgimas. Rugsėjo 25 –ąją bendrąją mankštą atliks Alytaus “Šaltinių “ pagrindinė mokykla“

Jums taip pat gali būti įdomu...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.